Wat je moet weten voordat je online een opstalverzekering afsluiten

Uw huis wordt verondersteld uw veilige haven te zijn – waar u in alle rust kunt vertrekken, herinneringen kunt creëren met familie, kunt slapen, eten en gewoon kunt leven. Wat als er op een dag iets verwacht wordt en u ontheemd raakt of zelfs dakloos wordt? Het is al eerder met veel mensen gebeurd, en het kan ook met jou gebeuren.

Vergroot de kans om door zo’n situatie heen te komen en uw huis zo goed als nieuw op te knappen door de best mogelijke opstalverzekering voor uw behoeften te kiezen. U kunt uw zoektocht beginnen door online te zoeken naar woningverzekeringen.

Je wordt online goed geholpen naar de beste deal

Geavanceerde tools kunnen worden gebruikt om u te helpen bij het vinden en vergelijken van meerdere polissen, tarieven en opties. U kunt alle aanbiedingen sorteren om de best mogelijke deal te vinden op de dekking die u nodig heeft. Alle informatie is binnen handbereik.

Een paar factoren die van invloed zijn op de soorten aanbiedingen die u ontvangt zijn onder andere de waarde van de woning (die verandert met de leeftijd), de lokale woningmarkt, eventuele renovatie / verbouwing die u heeft gedaan, het weer in uw omgeving, criminaliteitspercentage, onroerend goed, uw krediethistorie, enz.

Waar op te letten tijdens het online zoeken naar de woonverzekering

Hier zijn een paar dingen die u moet weten over huiseigenarenpolissen voordat u online zoekt naar woningverzekeringscitaten:

  • De staat van uw huis. Heeft u regelmatig onderhoud gepleegd? Werken alle essentiële onderdelen (sanitair, elektriciteit, verwarming en airconditioning) goed en volgens de voorschriften? Als er iets geüpdatet moet worden, is het misschien een goed moment om dat te doen. Sommige verzekeringsmaatschappijen geven zelfs korting voor upgrades.
  • Vergeet de conditie van de werf niet. Zorg dat u zich ontdoet van alle mogelijke risico’s waar iemand over kan struikelen. Blijf bij het onderhoud van het gazon.
  • Heeft u beveiligingsapparatuur geïnstalleerd, zoals een rookmelder, alarm, camera, gewatteerde sloten, beveiligde ramen en overlevingskwesties? Hoe moeilijker het is voor de elementen om uw huis te beschadigen, en voor dieven om iets te stelen, hoe groter de korting die u kunt krijgen.
  • De hoeveelheid kostbaarheden in het huis die u wilt beschermen en hoeveel ze waard zijn. Dit omvat alles van meubels en apparaten tot antiek en sieraden.

Let op: Verzeker uw huis niet tegen marktwaarde, maar tegen vervangingswaarde. Hoeveel zal het kosten om alles van de grond af aan te laten bouwen in het geval dat de huidige woning volledig wordt verwoest?