Een lening zonder onderpand en slechte kredietwaardigheid: wat zijn de opties?

Slechte kredietnemers kunnen het moeilijk hebben bij het zoeken naar leningen met goede voorwaarden. Het is een gevolg van hun slechte krediethistorie, en dat betekent meestal dat dure compromissen moeten worden geaccepteerd om een aanvraag goedgekeurd te krijgen. Maar er zijn betaalbare opties beschikbaar voor diegenen die zelfs ongedekte leningen met slecht krediet zoeken.

De reden waarom deze mogelijkheden bestaan, is dat een lage kredietscore niet langer wordt erkend als een nauwkeurige indicatie van het risico. Eerlijke kredietnemers zijn getroffen door de financiële crisis van de afgelopen jaren en hebben een lage score. Als gevolg daarvan is het moeilijker om goedkeuring te krijgen voor leningen, maar het is veel moeilijker om goedkeuring te krijgen voor leningen zonder onderpand.

Waarom is een onderpand belangrijk voor de verstrekker?

Onderpand is een enorm belangrijk aspect van een lening aanvraag, maar het kan moeilijk zijn om het te krijgen als de benodigde lening groot is. Immers, wie heeft een item ter waarde van $15.000 of $20.000 om als onderpand op te zetten dat ze misschien bereid zijn te verliezen. Dus, voor de meesten van ons is een ongedekte persoonlijke lening het beste wat we kunnen hopen.

Houd rekening met anders gestelde voorwaarden

Er zijn 3 bronnen waar aanvragers leningen kunnen aanvragen: traditionele kredietverstrekkers, zoals banken; kredietverstrekkers die gespecialiseerd zijn in leningen maar geen andere financiële activiteiten hebben; en online banken en kredietverstrekkers. Elk van hen biedt heel andere voorwaarden dan die welke gelden voor ongedekte leningen met slecht krediet.

Typisch, natuurlijk, de voorwaarden van een gewaarborgde lening zullen veel beter zijn. De rentetarieven zijn lager en de omvang van de lening is onbeperkt, met als enige voorwaarde dat de waarde van het onderpand overeenkomt met het geleende bedrag. Zeker, goedkeuring van een lening zonder onderpand is veel moeilijker vanwege de mate van risico die de kredietverstrekker moet accepteren. Desalniettemin wint het lenen zonder BKR toetsing steeds meer in populariteit.

Vanwege dit risico is de berekende rente hoger. Dit verhoogt op zijn beurt de kosten van de lening, wat direct van invloed is op de betaalbaarheid ervan, wat soms betekent dat de omvang van de goedgekeurde ongedekte persoonlijke lening lager is dan het benodigde bedrag.

Waarom kiezen steeds minder mensen voor de traditionele kredietverstrekker?

Er was een tijd dat traditionele geldschieters aantoonbaar de beste financieringsbronnen waren. Maar in de afgelopen jaren moest een groot deel van de bestaande leningen door de kredietverstrekkers worden afgeschreven omdat de kredietnemers niet in staat waren om de aflossingen te handhaven. Het gevolg is dat banken en kredietverenigingen nerveus zijn over het verstrekken van ongedekte leningen met slecht krediet.

Het is niet verwonderlijk dat deze grote kredietinstellingen hun kredietbeleid hebben aangescherpt en strengere voorwaarden en boetes voor betalingsachterstand hebben ingevoerd. De rentetarieven voor slechte kredietnemers zijn gestegen, waardoor de lening zelf vaak te duur is geworden, en de goedkeuring van de lening zonder onderpand is uiterst moeilijk te verkrijgen.

In feite zijn de traditionele kredietverstrekkers minder geneigd om te lenen dan ooit tevoren, zelfs aan aanvragers met goede kredietscores. De enige manier voor veel mensen om groen licht te krijgen voor een ongedekte persoonlijke lening is door te kijken naar de alternatieve kredietverstrekkers, die meestal online te vinden zijn.

De grootste voordelen

Het internet heeft de consument een wereld van leenmogelijkheden gebracht, en dat heeft de kans op een ongedekte lening met slecht krediet, maar tegen betaalbare voorwaarden, veel groter gemaakt. Er zijn echter twee soorten.

kredietverstrekkers werken online en de goedkeuring is bij hen bijna gegarandeerd, zelfs voor grote leningen. De reden dat ze het zich kunnen veroorloven om het risico van het verlenen van goedkeuring voor leningen zonder onderpand te accepteren, is dat hun rentetarieven concurrerend zijn, maar de looptijd is lang (25 jaar). De aflossingen worden dus betaalbaar gehouden, maar gedurende de looptijd van de lening wordt een groot bedrag aan rente betaald.

Particuliere online kredietverstrekkers rekenen lagere rentepercentages en kortere aflossingstermijnen, maar de leningen zijn kleiner. Leningen zonder BKR zijn alles van €100 tot €1.500, terwijl grotere ongedekte persoonlijke leningen van tussen de €2.000 en €20.000 concurrerende voorwaarden hebben in vergelijking met de traditionele leningsvoorwaarden.