20 Tips Over Zonne Energie, Lees Deze Handige Feitjes En Kom Alles Te Weten Over Zonne-Energie Of Energie Overstappen!

Tegenwoordig is zonne-energie natuurlijk steeds normaler aan het worden. Steeds meer mensen kiezen voor deze hernieuwbare vorm van energie omdat je makkelijker energie kunt besparen en kosten bespaart op je maandelijkse kosten. Daarnaast wordt er natuurlijk vol ingezet op duurzaamheid waardoor steeds meer mensen beginnen met zonne energie

Maar waarom kiezen mensen eigenlijk voor hernieuwbare energie

Omdat steeds meer mensen zonnepanelen plaatsen, of kiezen voor overstappen naar een andere energieleverancier wordt er door leveranciers behoorlijk veel reclame gemaakt voor zonne-energie en andere duurzame maatregelen. Om je wat meer inzicht te geven hebben we een top 20 gemaakt van feitjes over zonne-energie.

 1. Zonnepaneeltechnologie ontstond in de jaren 1800.
 2. De eerste “echte” zonnepanelen werden gecreëerd in de jaren 1950.
 3. Het rendement van de zonnecel kan oplopen tot slechts 4% (organische cellen) of zelfs 40% (experimentele meerknooppunten-zonnecellen). Hoe hoger het rendement van het materiaal, hoe duurder het zal zijn om het te produceren.
 4. Een 100W gloeilamp die constant aanstaat, kost ongeveer 100 dollar per jaar.
 5. Eén fotovoltaïsche dakspaan kan tot 15W aan elektriciteit produceren. Verschillende dakspanen op zonne-energie zouden één 100W gloeilamp kunnen laten werken die constant aanstaat.
 6. Een zonnecel met een rendement van 10 procent en een oppervlak van 100 vierkante centimeter kan ongeveer 1W aan stroom produceren.
 7. Een gemiddeld huishouden verbruikt jaarlijks ongeveer 9.000kWh energie.
 8. Een 350 m² groot voetpaneel dat 15W stroom per m² produceert, zou in totaal ongeveer 9.000kWh energie per jaar produceren, wat een gemiddeld huishouden van alle energie kan voorzien die het nodig heeft.
 9. Een gemiddelde huiseigenaar die elektriciteit van zijn elektriciteitsnet gebruikt, zou in de komende 25 jaar 50.000 dollar kunnen uitgeven aan zijn elektriciteitsrekening.
 10. Fiscale stimulansen voor het kopen van zonne-energie kunnen oplopen tot 30% van de kosten van het gekochte zonne-energiesysteem.
 11. In de VS kunnen belastingvoordelen resulteren in een verkorting van de tijd die de panelen nodig hebben om zichzelf terug te betalen tot slechts 6-8 jaar.
 12. U kunt gratis zonnepanelen krijgen van huiseigenaren of bedrijven die hun systemen upgraden.
 13. Zonnepanelen hebben meestal een garantie van 20-25 jaar en een levensduur van 40 jaar.
 14. Om het meeste uit zonnepanelen te halen, moeten ze naar het zuiden gericht zijn en onder een hoek van 20-50 graden worden geïnstalleerd.
 15. U kunt zonnecellen bedraden om de spanning van het systeem te verhogen (seriële bedrading), om de stroom van het systeem te verhogen (parallelle bedrading), of om beide te verhogen, spanning en stroom (seriële/parallelle bedrading).
 16. Systemen op zonne-energie met een batterij kunnen een huiseigenaar van elektriciteit voorzien, zelfs tijdens lokale stroomonderbrekingen.
 17. U hoeft een huis in het bos niet aan te sluiten op een elektriciteitsnet, als u het voorziet van een voldoende krachtige zonnestroomgenerator.
 18. Zonne-energie is zeer veilig voor het milieu, omdat het verwaarloosbaar kleine hoeveelheden elementen produceert, en alleen tijdens het proces van de productie van de zonnematerialen.
 19. In de toekomst zullen we misschien auto’s en huizen zien die geschilderd zijn met een doorschijnende zonneverf om energie op te wekken.
 20. Zonne-energie zal pas opraken als de zon niet meer schijnt, wat naar schatting over ongeveer 5 miljard jaar zal gebeuren.

Je kunt makkelijk energie besparen door zonne energie te gebruiken

Zoals u kunt zien, zijn er tal van goede feiten over zonne-energie. Het is ook een feit dat de hele wereld anticipeert op verdere prijsdalingen van zonnemateriaal Artikel Indiening, zodat iedereen tegen een redelijke prijs kan genieten van alle voordelen van zonne-energie.